matkablogi

matkablogi

Vaihtovuoden käännekohta

Vaikka olenkin ollut Pekingissä jo puolitoista kuukautta, ei kuulumisia ole juuri tullut kirjoiteltua. Ajattelin siis vähän kertoilla, mitä vaihtarin arkielämään kuuluu. Reissusta palattuani tuntui, että jotain oli muuttunut pysyvästi, enkä ole enää päässyt samanlaiseen flow-tilaan kuin ennen reissua. Syksyllä nautin vaihtovuoden tuomasta vapaudesta ja huolettomuudesta, siitä ettei tarvinnut juuri ajatella muuta kuin kiinan opiskelua ja uusiin paikkoihin tutustumista, reissusuunnitelmista puhumattakaan. Vaihtovuoden toisen puoliskon alettua on mielessä kuitenkin pyörinyt elämä vaihtovuoden jälkeen; kandin aihe, maisteriohjelman valinta, seuraava suuri seikkailu, tulevat pienemmät seikkailut, ranskantaitojen elvyttäminen, työ ja paluu omaan kotiin poikaystävän luo. Jäljellä olevat kolme kuukautta tuntuvat pitkältä ajalta Suomessa odottavia mukavia asioita ajatellessa, mutta lyhyeltä ajalta kiinankielen oppimista ajatellessa!

Flower trees Global Village

Flower tree

 

Kiinanopiskelua pikakelauksella

Kevät on tuonut uusia haasteita opiskeluun, sillä päätin hypätä kahden kurssitason yli suoraan intermediate 3 -tasolle ja työmäärä lisääntyi sen mukaisesti. Tekstit ovat sopivan haastavia, mutta etenkin tekstinymmärtämiseen painottuvalla kiinankurssilla tunnutaan menevän eteenpäin pikakelauksella ja ensimmäisten viikkojen aikana tuntui, että happi loppuu kesken. Onneksi muut luokkalaiset olivat samaa mieltä ja opettaja suostui hidastamaan tahtia. Joka päivä on kuitenkin yhdellä, kahdella tai jopa kolmella tunnilla sanakoe ja alkuviikko on tiistain kolmen eri kiinantunnin vuoksi niin rankka, että keskiviikkona miettii jo kaihoisasti viikonloppua. Seikkailuinto onkin ollut hieman kateissa, sillä viikonloppuisin mieluiten lepää sen minkä läksyiltä ehtii. Onneksi keväällä on kuitenkin tiedossa muutama pieni loma. Tänään on kevään ensimmäinen vapaapäivä ja toukokuun alussa odottaa lähes viikon pituinen loma. Lisäksi reilun viikon päästä alkava koeviikko ja vaihtareille järjestettävä Kiinan kieleen ja kulttuuriin liittyvä kilpailu (melkein viikon ajan iltapäivät vapaata) tuovat kevääseen hieman hengähdystaukoja.

Wearing face mask
Muutamana päivänä saasteet ovat pakottaneet pitämään maskia päässä. Kiitos kuvasta Inkalle.

 

Pekingin kevät

Talven viiden viikon seikkailumatkalla ehti nähdä ja kokea niin paljon, etten keväälle oikeastaan ole kokenut tarvetta suunnitella pidempiä reissuja. Perheen kanssa kiersimme nelisen viikkoa sitten Pekingin nähtävyydet ja etenkin hutongeilla dumblingseja kokkaillessa ja Kiinanmuurilta kelkalla alas laskiessa tuntui siltä kuin olisi itsekin ollut reissussa. Saksalaisen ystäväni Hannan kanssa kävimme pari viikkoa sitten päiväretkellä Xinglong-vuorella, jonne bussimatka kesti neljä tuntia yhteen suuntaan ja paluumatkalla olimme perillä kaksi ja puoli tuntia aikataulusta jäljessä. Voit arvata ettei sen jälkeen ole houkuttanut lähteä bussiretkelle. Onneksi Pekingissä on kuitenkin vielä paljon nähtävää 798 Art Districtista Botanical Gardeniin ja vesimelonimuseoon. Tänä viikonloppuna menemme kiinalaisen ystäväni kanssa katsomaan Vatikaanista lainattua renesanssinäyttelyä Capital Museumiin, jossa olen halunnut käydä viime kesästä asti. Toivottavasti myös keli paranee pian, sillä Pekingin puistoissa kirsikkapuut ovat jo kukassa ja järvien yllä tuulessa huojuvat itkupajujen oksat hehkuvat hennon vihreinä. Maanantaina lämpömittari näytti yli 20, mutta saastelukemat olivat niin korkeat, ettei lämmöstä voinut nauttia ulkosalla. Kahdessa päivässä lämpötila tippui 20 asteella ja eilen taivaalta tuli räntälunta niin, että oli pakko kaivaa talvitakki esiin. Täytyy sanoa, että tuli kyllä kotoisa olo, kun ilma muistutti Suomen joulukuuta. 😀

Dumbling class The Hutong
Dumblings-kurssilla The Hutong -kokkikoulussa.

Dumblings

Singling mountain glass bridge
Xinglong-vuoren lasisillalla Hannan kanssa.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.