matkablogi

matkablogi

Suzhou – Matkan ensimmäinen stoppi

Ensimmäisten matkaviikkojen jälkeinen ikävä

Matkan ensimmäiset viikot ovat takanapäin ja tällä hetkellä mielessä pyörii pieni haikeus ja ikävä. Eilen kahden viikon yhteinen loma tuli päätökseen ja saattelin poikaystävän aamulla Shanghain lentokentälle. Hotellille palatessa olo oli todella surkea eikä matkan jatkaminen yksin tuntunut houkuttelevalta. Sen sijaan kaipasin joko kotiin Suomeen tai takaisin Pekingiin tuttuun ympäristöön arkirutiinien pariin. Ennen lähtöä kuvittelin matkan jatkamisen sujuvan helposti, sillä pääsen näkemään kaupunkeja, joiden skylinet ovat siintäneet silmissäni sitten joskus -kohteina. Hotellille palatessa oloni oli kuitenkin yksinäisempi kuin koskaan ja huoneen televisiosta automaattisesti alkava pirteä jazz-pimputus sai minut ryntäämään kaukosäätimen luo. Vielä tänään Guangzhoussa olo oli yksinäinen ja toivoin, että olisin voinut jakaa uuteen paikkaan liittyvät kokemukset jonkun kanssa. Yksin matkustaminen ei ole koskaan tuntunut yhtä pahalta kuin parhaan reissukaverin lähdettyä takaisin kotiin ja oman matkani jatkuessa kohti tuntematonta.

Laundry drying in Suzhou
Pyykkejä kuivumassa kanaalin varrella Suzhoussa.

 

Matka alkaa iloisesti yöjunassa

Matkan ensimmäiset viikot sujuivat alun flunssasta huolimatta hyvin ja junamatkat taittuivat mukavasti ilman ongelmia. Lähdin Pekingistä Suzhouhun sunnuntaina 7.1. aamupäivällä ja juna-asemalla tunsin vielä, miten kuumeinen hiki valuu selkääni pitkin. Ei muuta kuin cokista aseman kaupasta ja kohti junaa. Sain onneksi alapetin ja siinä oli hyvä lepäillä koko 18 tunnin pituisen matkan ajan. Sainpahan ainakin sairastaa rauhassa kun ei junassa kumminkaan mitään pysty tekemään 😀 Viereisellä petipaikalla oli kiinalaismummo, joka oli menossa tapaamaan lapsenlasta Shanghaihin. Mukava mummo alkoi juttelemaan minulle ja päiväunilta herättyäni (jälleen nihkeänä ja pöpperöisenä) myös eräs mies tuli juttelemaan kanssamme ja lopulta Suzhouhun matkalla oleva tyttö liittyi vielä seuraan. Ilta sujui mukavasti jutellessa, vaikka flunssa olikin hidastanut aivotoimintaani sen verran, että kysymykset jouduttiin toistamaan minulle aina pariin kertaan. Matka alkoi siis oikein mukavasti.

Old man walking in Suzhou

Canal boat in Suzhou

Old houses by the canal in Suzhou

 

Uusia kiinalaisystäviä Suzhoussa

Juna saapui Suzhouzun aamutuimaan ja kävelin metroasemalta hostellille aamun vielä hämärtäessä. Hostelli sijaitsi rauhallisella  kävelykadulla kanavan varrella ja kaupungissa pysähtyminen osoittautuikin todella hyväksi päätökseksi. Sain huoneen melkein heti ja kömmin kerrossängyn alapetiin jatkamaan aamu-unia. Herätessäni vastakkaisesta yläpetistä kurkistava tyttö alkoi jutella ja aiheet vaihtelivat laidasta laitaan. Kun alapetissä nukkunut tyttö liittyi seuraan, livahdin aamupesulle ja lähdimme sen jälkeen yhdessä syömään. Yläpetin tyttö asui kanavan toisella puolella, mutta oli illalla hukannut avaimensa ja tullut siksi hostelliin nukkumaan. Avaimet saatuaan hän kutsui meidät asunnolleen kuumalle soijamaidolle ja kahdesta päivästä Suzhoussa tulikin pahenevasta nuhasta ja köhästä huolimatta iloiset käydessäni tytön ja tämän ystävän kanssa syömässä ja kävelemässä kaupungilla. Pääsin myös tytön ystävän kotiin juomaan teetä ja kuuntelemaan, kun hän soittaa kiinalaista perinnesoitinta guqinia.

Suzhou food
Uudet kiinalaisystävät veivät minut taskurapuravintolaan. Herkullisessa liemessä maustetut ravut nautitaan ensin ja sen jälkeen pata muuttuu hot potiksi kuumaa vettä lisäämällä.

Lantern in Suzhou

Suzhousta lähdin, kuten sinne saavuin, aamutuimaan hiippaillen. Shanghain juna-asemalta matka jatkui metrolla lentokentälle, jossa poikaystävä kävelikin tuota pikaa porttien läpi valmiina Kiina-seikkailuun. Yhteisestä lomasta kolmessa ei kaupungissa kerron kuitenkin lisää myöhemmin.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.