matkablogi

matkablogi

Loma Kiinassa – Hangzhou, Shanghai

Hangzhou

Shanghaissa ja Nanjingissa vietetyn viikon jälkeen matkamme jatkui keskiviikkona 17.1. luotijunalla toiveikkain mielin Hangzhouhun, joka ei todellakaan tuottanut pettymystä! Lähdimme jo tuloiltana sumusäässä ja ilmansaasteita makustellen kävelylle kohti järvenrantaa ja löysimme sattumalta opaskirjan suositteleman Grandmother’s Home -ravintolan, jonka aulassa muutama seurue odotteli jo vuoronumerot kädessä. Vartin kuluttua sopiva pöytä vapautui ja hissi vei meidät retron vihreäksi maalattuun ravintolaan, jossa ruksimme kiinankielisestä listasta osittain tiedolla ja osittain lotolla (:D) joukon todella herkullisia annoksia muun muassa chilistä  tofua, grillilihasiivuja ja vihreästä teestä tehtyjä litteitä kakkusia, sekä ison pannullisen Longjing-teetä. Huokea hinta ja makoisa ruoka saivat meidän palaamaan seuraavana päivänä, mutta ravintolasta kannettiinkin kalusteita ulos ja meille viitottiin kauempana sijaitsevaa toista ravintolaa. Ilmeisesti ravintola oli päätetty pistää totaaliseen remonttiin, mitä edellisillan kuhinassa ei tosiaankaan olisi arvannut. Kiitimme onneamme, että olimme saapuneet paikalle juuri oikeaan päivänä!

Foggy West Lake China

Torstai-aamuna lähdimme kävelemään valtavaa Länsijärveä ympäri ja seikkailimme Qing-dynastian aikaisessa puutarhassa, joka oli kuulunut keisarin väliaikaiseen palatsiin hänen Hangzhoussa käydessään. Metsäisen puutarhan vaaleanvihreiksi sammaloituneet vanhat kiviseinämät, vehreyden keskellä kulkevat hiljaiset polut ja tekolammen yllä seisova yksinäinen paviljonki kuljettivat meidät vuosisatojen taakse, jolloin runoilijat kuljeskelivat Länsijärven puutarhoissa maisemia pohdiskellen. Sumuisa sää toi sekä puutarhaan, että järvelle erityisen tunnelmansa, matkailijoita kuljettavien veneiden lipuessa mystisesti valkoisen usvan keskellä. Länsijärvi voitti meidät puolelleen heti ja tulimme siihen tulokseen, että Hangzhouta voi suositella myös päiväretkikohteeksi Shanghaista. Junamatka kaupunkien välillä kestää parhaimmillaan vain alle tunnin.

Zhongshan park pavilion
Zhongshan-puisto Länsijärven rannalla.
Stone path near Baochu pagoda, Hangzhou
Kolmantena päivänä tutkimme järven yllä kohoavaa kukkulaa. Liukas kiveen hakattu polku mutkitteli kallioiden välissä kukkulan huipulle ja muuttui sen jälkeen temppeleille ja näköalapaikoille kulkevaksi kävelyreitiksi.

Hotellina meillä oli TripAdvisorista bongattu neljän tähden Huachen International, jossa meitä hemmoteltiin jälleen huoneluokan kororuksella. Saimme Executive-huoneen, joka ensinäkemältä muistutti hotellihuoneen ja toimiston yhdistelmää. Huone oli kuitenkin todella siisti ja kankea alkuvaikutelma hälveni, kun pöydälle oli ulkona ollessamme ilmestynyt pikkulautasellinen hedelmiä. Hedelmälautanen ilmestyi huoneeseemme myös kahtena seuraavana päivänä ja lisäksi huomasimme , että kerrokseemme katettiin päivittäin kolmilla erilaisilla leivoksilla ja hedelmillä varustettu iltapäivätee, joka sisältyi Executive-huoneiden hintaan. Kyllä tuli kotoisa ja hemmoteltu olo! Hotellin aamiainen ansaitsee myös kehut, valikoima oli valtava ja paikalla oli kokkeja tekemässä asiakkaille niin munakasta kuin keittoa itse valitsemilla aineksilla. Mikäli sää olisi ollut kirkas, olisi ylimmän kerroksen aamiaisravintolasta auennut näkymä järvelle.

West Lake pavilion China
Länsijärven ehkä kuuluisin valokuvaspotti, paviljonki veden päällä.

 

Shanghai

Viimeisiksi yhteisiksi lomapäiviksi palasimme takaisin Shanghaihin, jossa majoituimme viiden tähden The Yangtze Boutique -hotelliin, jonka punaisella ja kullalla koristeltu huone sai minut nimittämään hotellia herkkupalaksi jo varausta tehdessä. Hotellin palvelu ei Hangzhoun hemmottelun jälkeen tuntunut kummoiselta, mutta upeasti sisustettu huone vastasi odotuksia täysin ja heti ensimmäisenä laitoimme vaahtokylvyn valumaan telkkarilla varustettuun kylpyhuoneeseen. Syömään lähtiessä huomasimme kuitenkin, ettei ovi mennyt lukkoon perässämme ja jouduimme pyytämään respasta korjaajan paikalle. Kaksi korjaajamiestä saapuivat lähes saman tien ja 20 minuuttia oven lukkoa operoituaan he vielä varmistivat hymyillen, että ovi meni perässämme kiinni. Emme kuitenkaan saaneet hotellilta pahoitteluja ylimääräisestä häsellyksestä, vaikka kyseessä viiden tähden majapaikka olikin.

Yangtze Boutique bedroom

Yangtze Boutique bathroom

Kaikesta huolimatta nautimme viimeisistä yhteisistä päivistä Shanghaissa jopa enemmän kuin ensimmäisistä. Vierailimme muun muassa todella mielenkiintoisessa vanhoja propagandajulisteista esittelevässä kellarimuseossa ja ihmettelimme Nanjing Road -ostoskadun välkettä. Palasimme ihanaan Lost Heaven -ravintolaan tunnelmalliselle illalliselle ja drinkeille ja juoksimme jättimäisen sateenvarjon alla takaisin hotellille kuumaan kylpyyn. Viimeisenä päivänä palasimme Yuyuan-bazaariin, jonne oli matkan aikana ilmestynyt valtavat koristeet kiinalaiseksi uudeksivuodeksi. Illan aloitimme itämaiseen tyyliin sisustetussa Barbarossa-loungebaarissa happy hour -drinkeillä ja jatkoimme sieltä Goodfellas-ravintolaan illalliselle. Italialaistyylisessä ravintolassa seinähyllyt notkuivat viinipulloja, pyödät täyttyivät samaa tahtia kuin vapautuivat ja taustalla soi iloinen menneiden vuosikymmenten musiikki. Tilasimme pizzaa ja sisäfileen, sekä jälkiruuaksi valtavan tiramisupalan jaettavaksi ja kupit italialaista kahvia. Pääruuat olivat herkulliset ja tiramisu oli parasta mitä olen koskaan syönyt. Hilpeinä ja tyytyväisinä kävelimme vielä viimeistä kertaa Bundia pitkin vastarannan valoloistoa ihastellen.

Sunset in Shanghai park
Auringonlasku Shanghaissa.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.