matkablogi

matkablogi

Kuinka selvitä asuntolan suihkusta – 3 vinkkiä

Opiskelija-asuntolassa suihkut ovat usein saman kerroksen opiskelijoille yhteiset ja yksi vaihto-opiskelijan ensimmäisistä kysymyksistä saattaakin olla, kuinka selvitä lentomatkan jälkeisestä ensimmäisestä suihkussa käynnistä. Tässä vinkit:

1. Pakkaa fliplopit (ja pyyhe) mukaan jo kotona

Muoviset fliplopit ovat opiskelija-asuntolan suihkussa must-have. Pakkaa ne mukaan jo kotoa lähtiessä ja mielellään käsimatkatavaroihin tai päällimmäiseksi matkalaukkuun, sillä pitkän matkan jälkeen kaipaat todennäköisesti suihkua heti asuntolaan päästyäsi. Lisäksi pyyhe (esimerkiksi vähän tilaa vievä mikrokuitupyyhe) on hyvä olla mukana, sillä kampuksen kaupassa ei aina myydä isoja pyyhkeitä.

Pyyhe roikkuu naulakossa asuntolan suihkussa

2. Hanki muovinen suihkukori

Pieni muovinen suihkukori on todella kätevä, sillä sitä voi kantaa kahvoista kuten kauppakoria ja kaikki suihkutarvikkeet pysyvät helposti mukana. Lisäksi mitään ei unohdu, sillä tarvikkeet ovat aina korissa valmiina. Suihkun jälkeen shampoita ja suihkugeelejä ei tarvitse järjestää hyllylle, sillä kori toimii sopivasti säilytyspaikkana – etenkin jos valitset mieluisan värin. Koria kannattaa etsiä supermarketista.

Pinkki suihkukori valmiina

3. Pakkaa vaatteet muovikassiin

Muovikassi on erityisen kätevä, mikäli vaihdat vaatteet oman huoneen sijaan samalla, kun käyt suihkussa. Joissakin asuntolasuihkuissa naulakoiden edessä on suihkuverho, toisissa taas suihkuverho puuttuu ja vesi roiskuu helposti ovessa roikkuville vaatteille. Suihkuun lähtiessä muovikassiin voi laittaa yöpuvun tai vaihtovaatteet ja ne pysyvät kuivina pesun ajan kassissa roikkuessaan. Takaisin tullessa muovikassiin voi laittaa päällä olleet vaatteet, eikä mitään tipahda matkan varrelle. Muovikassin avulla välttää myös vaatteiden tipahtamisen naulakosta suihkun märälle lattialle (hyvin epämiellyttävää).

Asuntolan suihku
Pekingin yliopiston asuntolassa suihkun vieressä olevaan pikku laatikkoon täytyy syöttää huonekortti. Ennen sitä ei vettä tipu!

Tsemppiä opiskelija-asuntolaan!:)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.