matkablogi

matkablogi

Koeviikon kuulumiset

Kahdessa kuukaudessa oppii jo paljon

Viime päivityksestä onkin jo melkein kaksi viikkoa, sillä kokeisiin valmistautuminen ja matkasuunnitelmien teko ovat pitäneet kiireisenä. Meillä on tällä hetkellä vuoden ensimäinen koeviikko käynnissä ja vaikeimmat kokeet ovat onneksi jo takanapäin. Ensimmäisten kahden kuukauden aikana Kiinassa olen oppinut kirjoittamaan ja uusien merkkien oppiminen ei tuota enää samanlaista päänvaivaa kuin vielä kesäkoulussa. Tunnen samaan aikaan turhautumista siitä, että opin vasta nyt kirjoittamaan ensimmäisenä vuonna opeteltuja sanoja, mutta samaan aikaan tyytyväisyyttä siitä, miten paljon kahdessa kuukaudessa olen oppinut. Ensimmäisen viikon jälkeen menin asuntolan vastaanottoon vaihtamaan kolikoita pesukonetta varten ja kerroin reippaasti kiinaksi, että “tykkään pestä pyykkiä”. Vasta hetken kuluttua tajusin, että olin käyttänyt väärää sanaa ja korjatessani “eikun siis haluan pestä pyykkiä, en tykkää pestä pyykkiä” kaikki kolme respan työntekijää alkoivat nauraa (minä mukaanlukien). Eilen onnistuin hoitamaan sekä unohtuneen huonekortin, että pyykinpesusaldon latauksen kokonaan kiinaksi.

Morning sun in Beijing
Aamuaurinko paistaa asuntolalle pienen saastesumun läpi.

 

Asuntolassa kaikki hyvin hammasharjan latausta lukuunottamatta

Asuntolassa olot paranevat jatkuvasti. Juuri, kun olin ensimmäisten viikkojen jälkeen raportoinut blogiin kyykkyvessoista, asennettiin jokaiseen kerrokseen yksi uutuuttaan hohtava vessanpönttö. Tänään vanhat kolikoilla toimivat pesukoneet vaihdetaan uusiin huonekortilla toimiviin. Pekingissä lämmitykset on vihdoin laitettu päälle ja nyt huoneessa on aamuisin mukavan lämmin. Tällä hetkellä ongelmallista on ainoastaan se, että pistorasiasta tulee sähköä ilmeisesti pienemmällä jännitteellä kuin Suomessa, minkä vuoksi virta kuluu laitteista ennätysnopeasti. Esimerkiksi sähköhammasharjasta loppuu akku kahden päivän välein. Toin Suomesta mukana adapterin, mutta siitä ei ole ollut juuri hyötyä, sillä Kiinassa on usein kolmireikäisen I-pistokkeen lisäksi tarjolla samanlainen C-pistoke, kuin Suomessa. Luin juuri, että täällä kuitenkin tarvitsisi erikseen muuntajan, joka muuntaa jännitteen Suomesta tuoduille sähkölaitteille sopivaksi. Sellaisen ostaminen kiinaksi onkin jo vähän suurempi haaste.

Electicity in China
Kiinassa näkee toisinaan mitä mielenkiintoisempia sähköviritelmiä.

 

Huomioita Pekingin kaduilta

Edellisessä postauksessa kerroin QR-koodeista, joita Kiinassa näkee kaikkialla. Toissapäivänä kuljin jokapäiväistä reittiä kävelysillan yli kampukselle ja huomasin, että jopa katusoittajalla oli edessään perinteisen kolikkopurkin lisäksi QR-koodi. Turha siis selitellä, ettei juuri nyt löydy käteistä. Hengityssuojaimen käyttöön alkaa myös pikkuhiljaa tottua, ja saastelukeman kivutessa yli 200 (virallinen maksimi on 500) yhä useammalla vastaantulevalla kiinalaisella näkee hengityssuojaimen. Alkusyksystä niitä käyttivät lähinnä ulkomaalaiset. Ostin hengityssuojaimia hyvissä ajoin lähimmästä apteekista, mutta koska yhtä suojainta voi käyttää vain muutaman päivän, täytyy pian täydentää varastoja. Yöpöydällä vieressäni hurisee ilmanpuhdistin ja mitä korkeampi saastelukema on, sitä kovempaa se tuntuu hurisevan. Älykäs kaveri.

Face mask
Aamuisin täytyy muistaa tarkistaa saastelukema ja pakata hengityssuojain mukaan.

 

Matkasuunnitelmia

Vuodenvaihteessa onkin tiedossa paljon reissaamista, sillä suuntaan jo kuuden viikon kuluttua viettämään joulua Suomeen. On aivan uudenlainen tunne lähteä viikon lomalle Suomeen jostakin toisesta maasta, aivan kuin olisi ulkomaalainen turisti, joka on ostanut viikon elämysmatkan jouluksi Suomeen. Täytyy tunnustaa, että odotan jo innolla joulupipareiden leipomista ja kauppojen suklaavalikoimia. Vuodenvaihteen jälkeen alkaa seitsemän viikon loma ja matkasuunnitelmiin kuuluvat ainakin Shanghai, Nanjing, Hangzhou, Guangzhou, Macao, Hong Kong ja Taiwanin Taipei. Luvassa siis kunnon Big Cities Tour;) Tarkempia matkasuunnitelmia luvassa pian!

Travel plans with Skyscanner
Tätä näkymää katsellessa on kulunut muutama tovi.

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.