matkablogi

matkablogi

Kesä Pekingissä – Oispa ranta

Chinese kites

Vaihtovuodesta on jäljellä enää vaivaiset viisi viikkoa, mutta täytyy tunnustaa, että sekin tuntuu pitkältä ajalta. Tuntuu, että Peking alkaa olla aika lailla seikkailtu ja olisi aika taas jatkaa matkaa ja mennä elämässä eteenpäin. Hassua kyllä, Suomeen paluu tuntuu tällä hetkellä pikemminkin matkalle lähdöltä, ja lentokoneen ikkunasta hohtavien valkoisten pilvenhattaroiden ajattelu saa mielessä kutkuttelemaan mukavasti. Matkalaukkukin houkuttaisi jo vetää kaapin päältä esiin, mutta todennäköisesti pakkauksesta tulee enemmän tuskaa kuin iloa, kun näen yhdessä kasassa kaikki tavarat, jotka laukkuun ja rinkkaan pitäisi sulloa. Ei auta kuin koittaa malttaa mieli vielä pari viikkoa.

En voi kuitenkaan sanoa, että Pekingissä menisi huonosti. Vaihtovuoden ensimmäinen puolisko oli ihanan rento ja jännittävä, mutta talviloman jälkeen on täytynyt alkaa miettiä vaihtovuoden jälkeistä elämää. Pekingissä vietetty tasapaksu kevät on saanut minut innostumaan uusista asioista ja tarttumaan hetken mielijohteista tilaisuuksiin, joita en aiemmin ollut uskaltanut pitää edes vaihtoehtoina. Saa nähdä, millaisiin seikkailuihin tieni parin vuoden sisällä vie. Odotan niin innolla tulevia mahdollisuuksia, ettei tasainen yhden kielen opiskelu päivästä toiseen enää kutkuttele aivoja tarpeeksi.

Blogin kirjoittaminen jäi pitkäksi aikaa, sillä tuntui ettei toisaalta ehtinyt ja toisaalta ollut oikein mitään kirjoitettavaa. Kun viimein sain viikko sitten kirjoitettua Hong Kongista kertovan postauksen, ei kirjoittaminen tuntunut sujuvan millään ja tuntui, että lopputulos jäi hyvin lyhyeksi eikä vastannut omia mielikuviani matkalta. Mutta usein ajattelen, että tekemällä oppii ja mitä enemmän harjoittelee, sitä sujuvammaksi tulee. Niin myös kirjoituksen osalta ja siksi aion tsempata ja jatkaa taas säännöllistä blogin kirjoittamista. Muistan miten syksyllä mielessäni oli valtava määrä ideoita ja miten nautin ensimmäistä kertaa koskaan kirjoittamisesta. Se motivoi jatkamaan hetken hiljaiselon jälkeen. Lisäksi muistan, miksi alun perin aloitin blogin kirjoittamisen: En kertoakseni pintapuolisesti vain paikoista joissa olen käynyt, vaan dokumentoidakseni matkani matkailualalla, jakaakseni hyödyllisiä vinkkejä omien reissujeni pohjalta ja pohtiakseni matkailua myös ilmiönä. Näitä asioita ajatellessani alkaa mieleeni taas pulpahdella idoita, jotka saavat sormeni kipittämään näppäimistöllä yhä nopeammin.

Green bean Ice cream

Pekingissä on toukokuussa jo täysi kesä ja 30 asteen helle saa mielen haikailemaan hiekkarannalle tai kesämökille. Tiedätkö sen tunteen, kun aamulla aurinko pilkistää verhojen raosta, levität käsivarsille tuoksuvaa aurinkorasvaa ja olet valmis nauttimaan hellepäivästä rannalla uikkarit päällä ja vesimelonia mutustellen? Pekingissä koen kyseisen tunteen joka päivä – paitsi ettei rantaa ole missään ja tunnit ja läksyt kuumuuteen yhdistettynä saavat vedon pois niin, että seikkailujen sijaan tekee mieli ottaa nokoset. En enää ihmettele, miksi suurkaupunkien ihmiset kesäisin pakenevat maaseudulle tai merenrannalle. Lomatunnelmaa vahvistaa se, että ulkoa sisään astuessa vastaan löyhähtää leppeän viileä ilma ja valkoiset kiviseinät hohkavat hotellin tunnelmaa. Silloin koen aamuun verrattuna päinvastaisen tunteen: Miten pitkän auringonpaisteessa vietetyn rantapäivän jälkeen on ihana palata viileään ja puhtaaseen hotelliin, pestä meriveden jättämä suola ja aurinkorasva pois ja pujahtaa valkoisten lakanoiden väliin päiväunille ennen illan alkua. Huoneeseen päästyä on kuitenkin aika avata kirja ja valmistautua seuraavan aamun sanakokeeseen.

Onneksi kivoja juttujakin on tiedossa. Säästä riippuen suuntaamme tänä- tai ensiviikonloppuna kauanodotetulle telttaretkelle Kiinan muurille! Tarkoitus on patikoida muurin kunnostamatonta osaa pitkin ja yöpyä teltoissa muurin päällä. Aamulla heräämme aikaisin katsomaan kaukana kukkuloiden takana kajastavaa auringonnousua. Pieni irtiotto tekee varmasti hyvää ja toivon, että sen jälkeen jaksaa tsempata viimeiset viikot täysillä, niin opiskelun kuin hauskanpidonkin osalta:) Vaikka välillä tuntuu, että Peking on jo nähty, on meillä Inkan kanssa vielä pitkä lista paikkoja, joissa aiomme käydä.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.