matkablogi

matkablogi

Upea Baishi moutain – päiväretki Pekingistä

Viime lauantaina Kiinassa vietettiin maan suurinta ostostapahtumaa, sinkkujen päivää. Päivä tunnetaan Kiinassa myös nimellä “tupla-11”, sillä se järjestetään joka vuosi 11.11. (yksi yksi yksi yksi). Sinkkujen päivä saa kiinalaiset sekoamaan, sillä erityisesti nettikaupoissa voi tehdä löytöjä huomattavilla alennuksilla. Elämäni ensimmäiset Taobao-ostokset tein kuitenkin aamulla bussin kyydissä, sillä olimme tyttöporukalla ostaneet liput CETtripin järjestämälle retkelle Baishi-vuorelle. Yli 2000 metrin korkuinen vuori sijaitsee vain reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Pekingistä. Kumma kyllä Lonely Planetista ei löytynyt minkäänlaista mainintaa Baishi-vuoresta, vaikka se päivän mittaan osoittautui upeaksi retkikohteeksi.

Girls at subway station
Weigongcunin metropysäkillä valmiina lähtöön.

 

Mutkaista tietä kaahaten huipulle

Kolmen tunnin bussimatka Baishi-vuoren juurelle taittui mukavan rauhallista tahtia, mutta perille päästyämme opas hankki koko porukalle liput, jotka sisälsivät bussikuljetuksen lähelle vuoren huippua. Ei muuta kuin kyytiin. Bussi kaahasi kapeaa mutkaista tietä välillä käänteessä töötäten, ja silloin tällöin vastaantuleva bussi sai sydämen jättämään yhden lyönnin välistä. Vaikka maisemat olivat jo tässä kohtaa upeat, ei niistä varsinaisesti voinut nauttia. Huipulle päästyämme totesin, että tulen mieluummin vaikka jalkapatikalla alas.

Baishi group picture
Kiinalaisilla on tarve ottaa aina tilaisuuden tullen ryhmäkuva. En muista nähneeni keltahattuista miestä bussissa…

 

Henkeäsalpaavia maisemia

Baishi shan view

Reissaaja Baishi-vuorella

Meillä kävi tuuri, sillä retkipäivänä aurinko hohti siniseltä taivaalta ja maisemat näyttivät upeilta. Patikoimme Baishi-vuoren seinämään rakennettua polkua pitkin muutaman kilometrin matkan lasiselle kävelysillalle ja sieltä takaisin, pysähtyen vähän väliä kuvaamaan edessä aukeavia näkymiä. Pekingissä vietettyjen kuukausien jälkeen kylmä vuori-ilma tuntui keuhkoissa uskomattoman raikkaalta. Kuten kuvasta näkyy, evästä tuli pakattua mukaan runsaasti.

Baishi mountain view

Baishi mountain view
Toisinaan näkymä oli kuin kuussa.

Banish mountain view

Luonnon rauhasta ei juuri päässyt nauttimaan, sillä vuorenrinnettä mutkittelevilla poluilla riitti väkeä. Se ei kuitenkaan haitannut maisemista nauttimista.

Baishi mountain view

Baishi mountain view

Baishi mountain passage

 

Kiinan pisin, korkein ja levein lasipolku

Baishi-vuorelta löytyy lasipolku, jonka retkikuvauksessa kerrotaan olevan Kiinan pisin, korkein ja levein. Tosiasiassa polku on yksi Kiinan ensimmäisiä vuorelle rakennettuja “skywalkeja”, mutta sen jälkeen Kiinaan on rakennettu vauhdilla lukuisia vielä huimaavampia lasisia kävelyreittejä. Yli 1900 metrin korkeudessa vuoren seinämää kulkeva polku oli silti koettava. Loppujen lopuksi sillalla kävely ei tuntunutkaan niin jännittävältä kuin alunperin kuulosti.

Baishi mountain skywalk

 

Takaisinpäin

Lasipolulla reitti kääntyi takaisinpäin ja oli mielenkiintoista huomata, miten auringon kääntyminen on muuttanut maisemaa. Menomatkalla reitin alkuosa oli upeimmillaan, takaisin tullessa taas maisemat olivat kauneimmillaan lähempänä lasisiltaa. Saavuimme hyvissä ajoin takaisin lähtöpaikalle, eikä minun onneksi tarvinnut etsiä kinttupolkua alas, sillä tarjolla oli kaapelihissi. Sillä matkanteko tuntui huomattavasti turvallisemmalta kuin kaahaavan bussin kyydissä. Takaisintulomatkalla bussissa oli unelias tunnelma, kunnes loppumatkasta pistettiin karaoke käyntiin ja bassot täysille:D

Baishi mountain view

Baishi mountain view

Ensi lauantaina lähden seikkailemaan merenrantakaupunki Tianjiniin, joka sijaitsee puolen tunnin junamatkan päässä Pekingistä. Toivottavasti Kiinan syksy jatkuu yhtä kauniina kuin tähän asti!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.