matkablogi

matkablogi

Ruudun takana

Reissaaja Emei Shanin huipulla

Matkablogia kirjoittelee Petra, reissuhaaveilija, joka päätti pistää B-suunnitelmat todeksi. Lukuvuoden 2017-2018 vietän Pekingin yliopistossa mandariinikiinaa opiskellen. Sen lisäksi, että nautin itse matkustamisesta ja reissujen suunnittelusta, olen kiinnostunut matkailusta yhteiskunnallisena ilmiönä, elinkeinona ja mahdollisuutena oppimiseen.

 

Mistä seikkailu sai alkunsa?

Eräänä iltana ennen töihin lähtöään avopuolisoni ehdotti, että minun olisi aika miettiä mitä oikeasti haluan tehdä työkseni. Kahden yliopistovuoden aikana olin hakenut suuntaa opinnoilleni ja pistänyt energiani matkasuunnitelmien tekemiseen. Niinpä istahdin sohvalle, otin kynän ja paperin ja aloin kirjaimellisesti raapustamaan ajatuskarttaa. Pääaineeni Aasian tutkimus tuntui edelleen oikealta valinnalta kandidaatin tutkintoon, mutta kaipasin alueen laajennusta myös Kiinan ulkopuolelle.

Päätin pistää suunnitelmat siltä istumalta uusiksi. Tammikuussa olin suureksi riemukseni saanut aloittaa matkailun sivuaineopinnot ja ne olivat siihenastisen yliopistoaikani ensimmäiset opinnot, joissa tunsin saavani lukea artikkeleita ja kirjoja omaksi ilokseni. Niinpä päätin myös muissa opinnoissani ja urallani suunnata kohti matkailua. Samalla syntyi halu taltioida ja jakaa teidän kanssanne uusi matkasuunnitelma ja kaikki mitä reitin varrella tulisi vastaan. Päätin aloittaa blogin kirjoittamisen muutaman viikon päässä siintävästä Kiinan-matkasta, jonka aikana opiskelisin kuukauden yliopistossa Pekingissä ja sen jälkeen matkustaisin kahden viikon ajan junalla suurkaupungista toiseen.

 

Reitti uusiksi: Vaihtovuosi Kiinassa!

Kesällä koitti yllätys, joka muutti kaikki tekemäni suunnitelmat. Olin toukokuussa hakenut stipendiä Kiinan-vaihtovuotta varten, mutta koska stipendejä oli tarjolla koko Eurooppaan vain muutama, olin jo unohtanut koko asian ja tehnyt syksylle suunnitelmat valmiiksi. Kesäkuun loppupuolella viikkoa ennen Kiinan-matkaa sähköpostiin kuitenkin kilahti viesti suurlähetystöltä. Olin saanut paikan 10 kuukaudeksi Pekingin yliopistoon, ja lähtö olisi kaksi viikkoa kotiinpaluuni jälkeen!

Vaihtovuosi koitti nopeammin kuin osasin odottaakaan ja olen kiitollinen, että saan oppia kiinankielen paikan päällä vielä yliopisto-opintojeni aikana. Päätin, että on aika tarttua tilaisuuteen ja antaa elämän kuljettaa kohti uutta seikkailua. Tämän vuoden ajan blogini tulee keskittymään hyvin paljon Kiinaan, mutta tilaisuuden tullen jaan kokemuksiani niin muista Aasian maista kuin matkailusta ja vaihtarielämästä yleensä. Eikä seikkailu suinkaan lopu vaihtovuoteen, sillä matkasuunnitelmia riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen!