matkablogi

matkablogi

Kun kerran sekosin syksystä

Yellow Autumn leaves at Peking University

Syksy ei koskaan ole ollut suosikkivuodenaikani, enkä oikein ymmärtänyt, miksi kiinalaiset ovat niin innoissaan syksyn väreistä. Kävin kahtena peräkkäisenä viikonloppuna kiipeämässä Xiangshan-kukkulalle, jonne pekingiläiset suuntaavat syksyisin ihastelemaan keltaisiksi ja punaisiksi muuttuneita puiden lehtiä. Ihmisiä oli niin paljon, että takaisintullessa olo oli bussissa kuin nakilla hodarissa, enkä vieläkään ollut vakuuttunut syksyn ihmeellisyydestä.

Uskomattoman upeat syksyn värit

Viikonloppu oli tarkoitus pyhittää kokeisiin lukemiseen, mutta lauantai-aamuna silmissä näkyi sahalaitaa ja päätä jomotti jo ennen kuin sain kirjat auki. Särkylääkkeen ja pienen levon jälkeen päätin lähteä virkistämään mieltä raikkaaseen ulkoilmaan. Tarkoitukseni oli vältellä kaikkea mahdollista lukemista ja ruudun tuijotusta, mutta kampuksen syksyiset maisemat olivat niin upeat, etten malttanut olla räpsimättä tämän tästä kuvia. Järvellä ihmisiä oli liikkeellä syksyn värien houkuttelemana tavallista enemmän, monet massiivisella järjestelmäkameralla varustautuneena. Auringonpaiste ja sininen taivas saivat hymyn huulille ja koestressin unohtumaan. Tervetuloa nojatuolimatkalla syksyiselle Pekingin yliopiston kampukselle!

Yellow leaves at PKU

Children playing with autumn leaves
Lehtikasassa leikkivät lapset ja heitä innokkaasti kuvaavat vanhemmat saivat viimeistään hymyn huulille.

Chinese pavilion at PKU campus

Weiming lake Peking University
Linnut kerääntyivät rannan luo nappaamaan ihmisten heittämiä leipäpaloja.
Birds at Weiming lake PKU
Huomaatko makupaloja väijyvät oranssit pikkukalat?

Yellow leaves reflections lake

Red autumn leaves

Peking University Weiming lake
Jostain syystä tästä maisemasta tulivat mieleen Japanin matkailumainokset. Johtuukohan se perinteisestä rakennuksesta ja käkkyräisestä havupuusta?

Orange maple leaves behind Chinese traditional building

Weiming lake Peking University Autumn

Autumn colours Peking University

Viime viikonloppuna Pekingin syksy oli kauneimmillaan, sillä tällä viikolla suuri osa lehdistä on jo leijaillut maahan. Loppujen lopuksi olin todella tyytyväinen, etten pystynytkään opiskelemaan, sillä muuten syksyn upeimmat värit olisivat jääneet näkemättä. Toisinaan ikävistä asioista seuraa jotakin hyvää!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.