matkablogi

matkablogi

Koomainen koeviikko ja reissuajatuksia

Hei pitkästä aikaa, täällä iloinen ja tyytyväinen vaihtari, joka on juuri selvinnyt viikon viimeisestä kiinankokeesta voittajana! Tämä viikko on kulunut kohtalaisen koomaisissa merkeissä aikaerosta ja matkustamisen aiheuttamista unettomista öistä toipuessa, eikä energiaa ole jäänyt kokeisiin valmistautumisen lisäksi oikeastaan muuhun. Torstaina olin kuitenkin valmis kohtaamaan juoksumaton ja eilen menimme ystävien kanssa luistelemaan kampuksen järvelle. Tuleva reissukin kutkuttelee jo mukavasti ajatuksista ja ensimmäiselle etapille Suzhouhun olen jo suunnitellut ohjelmaa, joka ei tyhjennä matkakassaa ennen seuraavia kohteita:D Tänään kuitenkin olo on ollut hutera ja yöllä heräsin päänsärkyyn, joten täytyy pakkailujen lomassa lepäillä ja kerätä voimia junamatkaa varten.

Skating at Peking University lake

Vuodenvaihde lentokoneessa ei mennytkään niin glamoureissa merkeissä kuin kuvittelin, sillä vuoden vaihtuessa Kiinan aikaa purseri kuulutti hyvät uudetvuodet, mutta skumppatarjoilusta ei ollut tietoakaan. Vuoden vaihtuessa Euroopassa olimme jo kaukana Venäjän arojen yllä, eikä ikkunasta näkynyt ilotulitteen ilotulitetta. Lento kului siis tavalliseen tapaan syödessä, levätessä ja leffaa katsoessa. En miettinyt sen enempää mennyttä kuin tulevaakaan vuotta, sillä oma vuoteni, vaihtovuosi, oli vasta puolessavälissä.

Skating at Peking University lake

Suomessa ollessa mielessä alkoi kuitenkin pyöriä aika vaihtovuoden jälkeen, se missä haluaisi asua, missä työskennellä, kuinka paljon matkustaa. Kotitöiden teko tuntui pitkästä aikaa niin mukavalta, että tiskasin (!) innokkaana joka päivä ja viimeisenä iltana siivosin kaaoksessa olevan kirjoituspöydän, joka minun piti raivata jo ennen vaihtoon lähtöä. Kiinanopiskelun lomassa katselin, missä päin Helsinkiä olisi kiva asua ja pohdin millaisen talon haluaisin. Ehkä sitä jollakin tapaa ymmärsi, että yliopistovaihdon jälkeen on taas saavutettu yksi merkkipaalu elämässä ja että tulevia reissuja on ihana suunnitella omalla kotisohvalla.

Skating at Peking University lake

Pekingiin palatessa aurinko toivotti minut tervetulleeksi lentokenttäjunan ikkunasta ja kuumaa vettä termospullosta hörppiessä olo oli heti kotoisa. Puolentoista tunnin päiväunien sijaan nukuinkin vahingossa seitsemän ja puoli tuntia ja heräsin siihen, että oli pimeää. Seuraavien päivien koomassa pohdiskelin kandin jälkeisiä opintoja ja etsin potentiaalisia matkailuun liittyviä työpaikkoja. Samalla mieleen iskostui se, että vuosi on todella vaihtunut, tänä vuonna palaan Kiinasta Suomeen ja edessä on työpaikan etsiminen ja kandin kirjoittaminen. Päätin kuitenkin painaa takaraivossa jäytävän stressinalun sivummalle ja luottaa siihen, että asiat lopulta sujuvat kuten niiden kuuluu mennä. Toihan edellinenkin vuosi mukanaan iloisia yllätyksiä!

Skating at Peking University lake

Nyt on kuitenkin aika ottaa ilo irti tämän vuoden ensimmäisistä seikkailuista, sillä huomenna lähtee juna kohti Suzhouta. On ihana tunne tietää, että matka on ihan nurkan takana ja huomata, miten abstraktilta tuntuvan reissusuunnitelman yksityiskohdat alkavat ensimmäisten etappien osalta kirkastua. Kiertomatkan suunnittelu yksin vaatii käsittämättömän määrän tietokoneen ja opaskirjan ääressä vietettyjä tunteja, minkä lisäksi on koko ajan vastuussa siitä, että on oikealla asemalla oikeaan aikaan, majapaikkojen löytämisistä ja siirtymisistä puhumattakaan. On kuitenkin palkitseva tunne, kun tietää että reissu on huolella suunniteltu, tarpeelliset varusteet mukana ja reissukohteessa saa seikkailla juuri sinne, minne nenä vie. Minusta on ihanaa kuunnella asiantuntevan oppaan tarinoita maan kulttuurista ja historiasta, mutta maasta saa omalla tavallaan paljon irti myös ottamalla itse selvää nähtävyyksistä, liikkumisesta ja majoitusvaihtoehdoista. Yksin reissatessa oppii matkakohteen lisäksi paljon itsestään.

Seuraava postaus taitaakin sitten olla jo reissun päältä:) Hauskaa alkanutta vuotta kaikille!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.