matkablogi

matkablogi

Kohti itää

Istun keittiön pöydän ääressä yöpuku päällä tietokoneen edessä, on vaikea kuvitella, että seitsemän tunnin kuluttua matkaan lentokoneella kohti Kiinaa. Tunteet ovat tänään herkässä, sillä olen reissussa kokonaiset kuusi viikkoa ja palaan rakkaideni luokse vasta elokuun puolivälissä. Viimeisten viiden kuukauden aikana olen innoissani tehnyt jos jonkin näköisiä matkasuunnitelmia, ostanut matkatarvikkeita ja pohtinut tulevaisuudensuunnitelmia. Tänään koittaa vihdoin lähtö.

Matkaan 19 miljoonan asukkaan suurkaupunkiin Pekingiin, joka on Kiinan kansantasavallan pääkaupunki. Opiskelen neljän viikon ajan Renminin yliopistossa kiinan kieltä ja energiapolitiikkaa (kurssille ei ollut esitietovaatimuksia, toivotaan parasta). Sen jälkeen reissaan Pekingistä reilun kahden viikon aikana Pingyaon historialliseen ulkoasuunsa jämähtäneen pikkukaupungin kautta kohti terrakotta-armeijan Xi’ania ja sieltä Chengduun, joka on tunnettu Kiinan pandakaupunkina. Käyn patikoimassa buddhalaisten pyhällä Emei-vuorella ja teen päiväretken 30 miljoonan asukkaan jättikaupunki Zhongqingiin. Sieltä on alustavan suunnitelman mukaan tarkoitus palata samaa reittiä takaisin kohti Pekingiä, josta lennän Suomeen 16. elokuuta. Alkuperäiseen suunnitelmaani kuului myös Pekingin lähellä sijaitseva Datongin kaupunki, jossa sijaitsee muinaisia buddhalaisia veistoksia täyttynyt luolasto. Jätän sen kuitenkin seuraavaan Kiinan-matkaan, sillä saatan palata takaisin pikemmin kuin arvaatkaan!

Nyt on aika käydä viime hetken ostoksilla ja pakata sademetsänvihreä rinkkani lähtökuntoon. Lisää luvassa perille päästyäni – ellei the Great Firewall of China blokkaa minua ensin.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.