matkablogi

matkablogi

Kävelykierros Renmin Universityssa

 

Viikko on vierähtänyt Pekingissä Renminin yliopistolla ja kampuksen kartta on pikkuhiljaa iskostunut mieleen. Silti täällä on edelleen mahdollista eksyä tuntemattomille kujille, tänään esimerkiksi astuin ensimmäistä kertaa kampuksen läntisestä portista ulos. Monet paikalliset opiskelijat polkevat asuntolalta luentorakennukselle pyörällä ja tämän tästä saa väistellä äänettömiä mutta sitäkin kirkkaamman värisiä sähköskoottereita. Rakennuksia on kaiken muotoisia, kokoisia ja tyylisiä, ja seuraavaksi esittelenkin teille näistä mielenkiintoisimmat: Tervetuloa aurinkoiselle kävelykierrokselle Renmin Universityn kampukselle!

 

Lähtöpaikka: International Students Building No. 1

 

Aurinkoisen sään houkuttelemana syön pikaisen aamupalan ja astun asuntolan portista ulos. Pastellinväriset sählöskootterit näyttävät kuvauksellisilta niin sateessa kuin auringossa. Kampuksen itäosassa sijaitsevalta asuntolalta lähden luentorakennusten suuntaan. Matkalla tapaan jääräpäisen otuksen…

Robottiauto matkaa sitkeästi eteenpäin töyssyisellä tiellä. Muutama kiinalaispoika ja minä kävelemme robottiauton kanssa samaa matkaa ja seuraamme sen edesottamuksia. Automobiilin matka hidastuu tien katkaisevien tolppien kohdalla, mutta laite ei helposti lannistu vaan veivaa itsensä edestakaisilla liikkeillä jalkakäytävän puolelta esteen läpi.

Kohde 1: Liikuntahalli

 

Pysähdyn Century Gymnasium -liikuntahallille nauttimaan auringon lämmöstä. Halli on todella vaikuttava näky eikä ensimmäisenä tulisi mieleen, että kyseisestä rakennuksesta löytyy kuntosali.

Kohde 2: Pinyuan Road (ostostauko)

 

Käännyn Pinyuan Roadille ja Mingde Compoundille osoittavan kyltin kohdalla oikealle. Eteen aukeaa näkymä kiinalaisten opiskelijoiden asuntolarakennuksille ja tien päässä siintää yliopiston päärakennus, jossa myös kesäkoulun luennot pidetään. vasemmalla olevan punaisen rakennuksen alakerrasta pilkistää Pinyuan Store, jossa piipahdan ostoksilla. Varustaudun yksittäispakatulla vessapaperirullalla (loppuneen tilalle) ja söpön korealaispojun kuvalla koristetulla jääteepullolla, tietysti.

 

Kohde 3: Mingde Building (todennäköisesti yliopiston kuvatuin rakennus)

 

Mingde-kompleksin kokoluokka hahmottuu, kun vertaa keskellä viittovaa tuntematonta henkilöä kaukana pylväiden vieressä seisoviin ihmisiin.

Kiinassa naiset todella käyttävät päivänvarjoja. Marketissa myydään varjoja, joissa on sekä UV-suoja, että vedenpitävyys. Kävelykierroksella vastaantulevista tytöistä suurin osa kantaa päivänvarjoa. Toinen huomionarvoinen asia on se, että monet pekingiläisnaiset pukeutuvat todella kauniisti ja naisellisesti.

 

Kohde 4: Kirjasto

Kirjasto on ehkä koko kampuksen kaunein rakennus. Se on Pekingin helteessä myös mukavan vilpoisa ja sisältä löytyy paljon työpisteitä. Muihin rakennuksiin verrattuna kirjasto on sisältä hotellimaisen avara ja tyylikäs.

Matkan varrella: puistot

Yliopiston itäisellä portilla sijaitsevalle kiinanlipulle on hyvä päättää kävelykierros. Ilma alkaa olla sen verran kuuma, että on syytä palata opiskelija-asuntolalle ilmastointilaitteen alle. Lisää Kiina-seikkailuja luvassa pian!

Renmin University of China (RUC) lukuina

Perustettu: 3.10.1950, vuosi Kiinan kansantasavallan perustamisen jälkeen

Opiskelijoita: 24 992, joista 1505 kansainvälisiä opiskelijoita (2015)

Kansainvälinen kesäkoulu: Järjestetty vuodesta 2009 alkaen. Vuonna 2017 yli 500 kansainvälistä opiskelijaa ja yli 2000 kiinalaista opiskelijaa

Lisää tietoa Renminin Yliopiston historiasta löydät täältä.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.