matkablogi

matkablogi

Hong Kong – Reissukavereita ja urbaaneja seikkailuja

Lautalla kohti tuntematonta

Herättyäni unelmahotellista Macaolla ja sullottuani ihanan rauhaisan aamu-uinnin jälkeen kamppeet kiirepaniikissa rinkkaan kahta minuuttia ennen huoneenluovutusta, oli aika jatkaa matkaa Macaon lauttaterminaalin kautta kohti Hong Kongia. Terminaalissa en tosin vielä tiennyt, minne lautta jättäisi matkustajat, mutta pääasia oli, että suuntana oli Tsim Sha Tsui, Hong Kongin Kowloonissa sijaitseva ostosparatiisi, jossa Urban Pack -hostelli sijaitsi. Lautan kyydissä karttasovellusta tutkaillessani huokaisin helpotuksesta, kun huomasin terminaalin olevan kävelymatkan päässä hostellista. Aikamoinen tuuri! Lautasta ulos tullessani päädyin putiikkeja vilisevälle Canton Roadille, jossa kiinalaismatkailijat täyttivät matkalaukkuja kosmetiikalla ja luksuskäsilaukuilla. Hostellilla minulle esiteltiin lista viikon aktiviteeteista ja jo ensimmäisenä iltana tutustuin uusiin reissukavereihin, joista kahta näin seuraavalla viikolla vielä Taiwanilla. Tiedossa oli toiminnantäyteinen viikko miljoonakaupungissa, jota pidetään idän ja lännen solmukohtana.

Hong Kong Sky Terrace View
Näkymä Victoria Peakin Sky Terracelta.

Silmiäavaava Hong Kong -kävelykierros

Ensimmäisenä aamuna lähdimme uusien reissukavereiden kanssa Hong Kong Free Toursin opastetulle kierrokselle kaupunkiin. Kyseessä ei kuitenkaan ollut tavanomainen nähtävyydeltä nähtävyydelle -kiertoajelu, vaan kävelimme kahden tunnin ajan tutustuen paikkoihin, jotka ovat olleet osa Hong Kongin lähihistoriaa ja toimineet muun muassa valtavien mielenosoitusten näyttämönä sen jälkeen, kun Britannia luovutti Hong Kongin takaisin Kiinalle. Samalla opas kuvaili hongkongilaisten identiteettiä kahden valtion välillä ja kertoi mielenkiintoisia tarinoita Hong Kongin arkkitehtuurista ja kilpailusta siitä, kenen rakennuksella on paras feng shui. Kierroksella sain lyhyessä ajassa valtavasti tietoa ja pääsimme tutustumaan mielenkiintoisin paikkoihin, joihin ei muuten olisi tullut mentyä. Eniten ihmetystä herätti se, kuinka pienelle alueelle rajattu kaupunki on kasvanut ja valtavat pilvenpiirtäjät kohonneet alueelle, jossa parikymmentä vuotta sitten vielä lainehti meri.

Interesting buildings in Hong Kong
Kävelykierroksella saimme kuulla mielenkiintoisia tarinoita feng shuin vaikutuksesta arkkitehtuuriin. Kuvassa näkyy kilpailevien pankkien rakennuksia, joista yksi muistuttaa veistä, toisen huipulla taas on kanuuna. Kolmas on sovittelevasti niiden välissä.
Hong Kong travel buddies
Victoria Harbour ja reissukaverit.

Kierroksen lopuksi ehdimme vielä kysyä oppaalta ravintolavinkit ja suuntasimme paikalliseen ravintolaan aidolle hongkongilaiselle dim sumille. Meluisa ja eläväinen ravintola oli pullollaan asiakkaita ja vanhat tarjoilijaherrat työntelivät dim sum -koreilla lastattuja kärryjä ympäri ravintolaa. Napattuamme kärrystä herkut pöytään tarjoilija merkkasi pöydässä olevaan lomakkeeseen, mitä olimme valinneet. Ravintola osoittautui hälyisäksi, mutta mainioksi elämykseksi makuja myöten.

Dim sum restaurant in Hong Kong

Traditional dim sum in Hong Kong

Historiallisella raitiovaunulla Victoria Peakille

Uusien reissukavereiden kanssa päätimme suunnata myös Victoria Peakille, jonne vie käsittämättömän jyrkkä yli sata vuotta vanha Peak Tram -raitiovaunurata. Menomatkalla en voinut olla pohtimatta, miten ihmiset alaspäin mennessä pysyvät penkeillään. Lisäksi vaunulle oli iltapäivällä massiivinen tungos ja jonotimme melkein kaksi tuntia. Kuvittelemastani leppoisasta ja nostalgisesta 1800-lukua henkimästä raitiovaunumatkasta ei ollut tietoakaan. Raitiovaunulle oli pitkä jono myös huipulla, joten päätimme auringonlaskun katsottuamme tulla bussilla alas. Se oli hyvä päätös, sillä maisemat olivatkin bussista huomattavasti upeammat kuin raitiovaunusta. Raitiovaunu oli ehdottomasti kokemisen arvoinen jyrkkyytensä vuoksi, mutta seuraavalla kerralla menisin ehdottomasti aamulla aikaisin ennen jonoja.

Hong Kong Peak Tram

Yöllinen maisema kattoterassilta

Yksi haaveistani oli nähdä Hong Kongin yöllinen skyline, enkä voinut vastustaa, kun hostelliporukka päätti suunnata Tsim Sha Tsuissa sijaitsevan Eye Barin näköalaterassille ihailemaan maisemia. Kello kahdeksan Symphony of Lights -valoshow osoittautui pitkäveteiseksi, mutta kaupunkimaisemaa ihaillessa ja ympäri maailmaa tulleiden uusien reissukavereiden kanssa jutellessa tunsi todella olevansa liikenteen ja ihmisvirtojen solmukohdassa Hong Kongissa. Siinä vaiheessa tajusin, että olin onnistunut toteuttamaan yhden sitten joskus -unelman.

Urban Pack travelers
Urban Pack -hostellin mahtava porukka.

Hong Kong Eye Bar view

Seuraavassa postauksessa seikkailen Hong Kongin vehreillä saarilla, jotka osoittautuivat pilvenpiirtäjien täyttämän keskustan todelliseksi vastakohdaksi.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.